+36 (30) 619-2218 egyjolap@gmail.com
Oldal kiválasztása

weboldal készítés

Tartalom és forma

Ahhoz, hogy egy weboldal megragadja a figyelőt, nem elég szépnek vagy divatosnak lennie; jól is kell, hogy működjön.

A kinézeten lehet vitázni, kell is, mindenkinek más a szép. Én a letisztultság híve vagyok, a “kevesebb több”-elvnek. A működésben viszont léteznek szabályok, ezekből egyikünk sem engedhet.

Ahhoz, hogy valami szép és funkcionális jöjjön létre, empátia és együttműködés szükséges legfőképp. Ez a filozófiám.

4 lépés a kész honlapig

1. Az ötlet

Gondold végig, mit szeretnél, magadat mutatnád be, pl. egy blogon keresztül, vagy hirdetnél árut, szolgáltatást.

Keress fel, kiküldök egy kérdőívet, amiből több kiderül és elkezdünk beszélgetni a megvalósításról, milyen funkciókat tudjon a lap. Ha már van weboldalad, akkor megbeszéljük, hogy azt miért és hogyan alakítsuk.

A végén részletes árajánlatot adok, a munkafolyamatok leírásával.

2. A terv

Pontosítjuk, kinek és hogyan szól a honlap, hogyan szólítsuk meg őket. Megbeszéljük, mi legyen a tartalom és azt ki állítja elő (saját anyag, vagy átvett), és a lapod ezt milyen szerkezetben fogja majd össze. Ha van meglévő cégarculatod (logo, színek, betűtípus), azokat is felhasználjuk. Ha nincs, ekkor ideje elkészíteni.

3. A megvalósítás

Miután a design-t jóváhagytad, kezdődik a programozás, amikor az oldal életre kel, bekerülnek a funkciók, működni kezdenek a menük, a galériák, a linkek, feltöltjük a tartalmat és megkezdődik a teszt (természetesen egy zárt rendszeren)

4. Utómunka

Az oldal üzemel, ezután megmutatom, hogyan tudod az új tartalmakat felvinni. Ha úgy egyezünk meg, ezeket én is feltölthetem.

Gyakori kérdések
Minek nekem weboldal? Ott a facebook lapom, elég az!

Röviden: nem, baromira nem elég. A közösségi háló nagyon pörög, ezt ki is kell használni, nem kérdés. Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, mindegyik sok látogatót hoz.

De ezek tényleg a te, meg a céged tulajdonában vannak? Nagyon nem. Az elrendezése, a színei valamelyest variálhatóak, de nem rád szabott. Vagy: elég egy rosszindulatú bejelentés, egy félreértett nyereményjáték, és a facebook oldalad tiltólistára kerül, nem férsz hozzá, el vagy zárva a vásárlóidtól. Regisztrációnál ehhez hozzájárultál…

A saját domain és rajta a saját honlap viszont biztos pont.

Mennyi idő, mire egy weboldal elkészül?

A kezdeti ötlettől több lépés, mire a kész weboldalig eljutunk. Egy kisebb, nem bonyolult lap 1-3 hét. Alapvetően függ:

  • A projekt méretétől
  • A módosításoktól (hányszor kell változtatni a grafikán vagy a funkciókon)
  • Milyen gyorsan tudunk együtt működni (a kért szövegeket, anyagokat milyen hamar kapom meg)

A célom mindig a határidők betartása. De mindig közbejöhet valami.

Meg tudsz tanítani, hogyan kezeljem a weboldalam?

Igen, ez kb. egy órát vesz igénybe, természetesen személyesen történik. Ezalatt elmagyarázom az alapokat és a frissítés folyamatát. Vedd figyelembe, hogy ez csak az általam készített lapokra vonatkozik.

Működni fog az oldal telefonról is?

Igen, az általam készített weboldalak reszponzívak, ami azt jelenti, hogy egyformán jól használhatóak telefonról, tableten és monitoron is.

Van egy létező honlapom. Vállalod a karbantartását?

Ránézhetek, de általában nem vállalok olyasmit, amit nem én raktam össze.

Keresőoptimalizálást (SEO) vállalsz?

A kész honlapot alapvető optimalizálással adom át. Ez azt jelenti, hogy a wordpress sablonba SEO plugin-t telepítek, és beépítem a legismertebb látogatottságmérő eszközöket (Google Analytics, Google Search Consol).

Áh, ez drága, a szomszéd gyerek egy tábla csokiért összedobja!

Gondolom, az autód megszerelését szakemberre bízod inkább, de hogy a céged hogyan jelenjen meg  nagyvilág előtt, azt bárkire? Hajrá.